Почерпка от билков чай с лед очаква посетителите в Център Българка на музей „Етър“ в събота и неделя. Това е най-близкото място за хората, които оставят автомобилите си на музейния паркинг или в близост до него. Чайовете, които се предлагат в Център Българка, не само са лековити, но и билките в тях са смесени по рецепта на един от големите лечители – Петър Димков. „Горски дар“ съдържа риган, шипка, ягода и къпина. Жълт кантарион, мащерка, ягода и къпина са смесени в пакетите с надпис „Планински“, а маточина, риган, мащерка и жълт кантарион в „Букет“. Зад деликатното наименование „Вечерен“ е комбинацията от глог, мента и маточина. Този чай въздейства вечерно, но не в смисъл приспивно, а напротив. Ако човек пие от него, предстоят му силни емоционални преживявания от по-личен характер.
Милена Стефанова, която предлага чайовете, сладката, пестила, козметиката и другите натурални продукти в Център Българка, споделя, че чай с лед се оказва нетрадиционна напитка за немалка част от посетителите. Тя обаче успява да провокира дори скептично настроените поне да опитат. Досега разочаровани няма. Чаят се приготвя по познатия начин – чрез запарване на билките. След като леко изстине, може да се подслади с мед, захар или сладко, но това е според предпочитанията на този, който консумира. При наливането в чашата се добавя лед, който изстудява напитката. Докато се разтапя ледът, тази комбинация от топло и студено, предлага уникално вкусово усещане, което може да бъде разбрано единствено, ако се изпробва.