Работно време и цени

Попаднеш ли в музея, можеш да надникнеш в един различен свят—очарователен и примамващо автентичен—това е светът на възрожденските българи. Тук миналото е пренесено през времето и пространството, за да бъде споделено с поколенията и преживяно от посетителите.

Музей на открито · Музеен детски център · Център Българка
Музей на открито
Етнографски музей на открито „Етър" работи целогодишно, без почивен ден. През летния сезон от, края на месец април до края на месец септември, работното време е от 9:00 до 19:00 ч. През зимния сезон, от началото на месец октомври, до края на месец април, работното време е от 9:00 до 17:00 ч.

На празнични дати музеят посреща гостите си безплатно:
— 6 януари, Йордановден (Богоявление): Храмов празник на църквата в музея.
— 14 февруари: Трифон Зарезан.
— 22 март: Световен ден на водата.
— 18 април: Международен ден за опазване паметниците на културата.
— 9 май: Ден на Европа.
— 6 юни: Спасовден.
— 1 юли: Свети безсребърници Кузма и Дамян.
— 15 август: Успение на Пресвета Богородица.
— 27 септември: Световен ден на туризма.
— 14 октомври: Света Петка Българска. Духовен празник на гр. Габрово.
— 1 ноември: Ден на народните будители.
— 12 декември: Св. Спиридон—покровител на занаятчиите.
Работно време
На официалните празници музеят работи с намалено работно време: 1 януари 11:00–17:00 ч., Великден (неделя) 11:00–17:00 ч., 24 декември 9:00–15:30 ч. и 25 декември 11:00–17:00 ч.
Цени за посещения
За членове на ИКОМ, почетни граждани на Габрово, служители на музеи в България и приятели на ЕМО „Етър“ входът е свободен.
Екскурзоводски беседи
При наличие на свободни музейни екскурзоводи не се допуска воденето на туристически групи от външни гидове на територията на ЕМО „Етър“.
Абонаментни музейни карти
Абонаментната карта за посещение на ЕМО „Етър“ е удобен и евтин начин за достъп до експозицията и събитията в музея за онези, които го посещават през цялата година. Те осигуряват достъп за период от 12 месеца от датата на закупуване на картата. Абонаментните карти могат да се закупят на касите в ЕМО „Етър".
* * *
Музеен детски център
Музейният детски център е предназначен за деца от 4 до 12 г. които са придружени от родител или учител. Безопасността на децата е отговорност на техните придружители. Максимален капацитет на центъра е 15 деца. Групи от над 10 деца получават подарък.
За допълнителна информация и заявки търсете Любомира Иванова, музеен педагог на [email protected] и 088 477-24-15!
Работно време
Музейният детски център работи от месец май до месец септември без почивен ден от 9:30 до 18:00 ч. Организираните посещения в Музеен детски център се провеждат само след предварителна заявка.
Цени
Цената на работилниците в Музейния детски център е 2 лв. с изключение на Грънчарската работилница, за която цената е 4 лв. Комбинираният билет на цена 5 лв. включва участието в грънчарска работилница и ползване на останалите модули. За деца в неравностойно положение е безплатно.
* * *
Център „Българка“
Няколко думи за дейността на Център „Българка“, които да представят възможностите на базата и песпективите за организиране на конференции, презентации, обучения и др. Работно време, цени и данни за контакт.
* * *