КОИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ГЕРГЬОВДЕНСКА МОЗАЙКА?

Честито на печелившите, но в тази игра губещи няма
Победителите в играта „Гергьовденска мозайка“, по реда на тяхното включване, са:

Антония Томова;

Велизар Гутов;

Гери Германова;

Илияна Желева;

Рени Иванова.

Те получават семейна абонаментна карта за посещения в музей „Етър“ за период от една година, считано от датата на издаване.

Предизвикателството да следят ежедневните публикации на страницата на музей „Етър“, в които бяха скрити думи и послания, свързани с Гергьовден, приеха много българи от страната и чужбина. Още в първите минути след публикуването на кръстословицата – втората част от играта „Гергьовденски пъзел“, верни или частично верни отговори дадоха повечето от участниците.

„Поздрав за от моята детска група и заниманието, което правихме с децата вчера (Ателие Монтесори, б.р.)! Благодаря за информацията, която споделяхте в играта, взех от нея неща, които не знаех и ги разказах на децата", пише в съобщение до музея Гери Германова от София.

Велизар Гутов: „Благодаря, че ви има“

„За мен беше удоволствие да участвам във вашето предизвикателство по случай този прекрасен празник! Пожелавам на екипа на целия музей най-вече здраве и вдъхновение, дълги години да радвате посетителите, да пазите и съхранявате все така страстно българските, традиции и фолклор. Етъра в Габрово е не само родно място за мен, но и любимо място където истински чувствам българския предприемчив дух и с радост се докосвам до фолклора и традициите от българската съкровищница.“

Екатерина Петрова изпраща снимки на записките, които води, докато от екипа на музея публикуват постовете за гергьовденската обредност.

Е. Георгиева: „Благодаря за това, че разнообразихте дните в този така неприятен период“

„Здравейте, с голямо удоволствие се включих в играта беше изключително интересно да науча нещо ново за обредите на този голям празник. С нетърпение очаквах да пуснете всяка снимка и да сглобя пъзела Благодаря за това, че разнообразихте дните в този така неприятен период.“

Музей „Етър“ е последното място, което Лилия Ангелова посещава преди въвеждането на карантина. Споделя, че е прекарала чудесно с близки хора. Тя споделя съжалението си, че не е успяла да участва и в друга инициатива на музея – Националният конкурс за мартеници от гайтан, и обещава след година да с евключи.
* * *