Образователна игра за малки и големи

Да изиграем заедно – в социалната мрежа, нашата образователна игра, наречена „Гергьовденска мозайка"!

Следете нашите постове със снимки в девет поредни дни на страницата ни във Фейсбук, за да можете на 6 май да ни изпратите отговорите на двете задачи, поставени към вас.

Тези девет публикации във Фейсбук са парчетата на нашата „Гергьовденска мозайка".

В кадрите, изобразяващи символите на празника Гергьовден или елементи от неговото отбелязване в музея през годините, сме „заключили" една народна песен. Съберете думите на тази песен и ги подредете в правилната последователност. Това е първата задача.

Следите ли внимателно съдържанието на публикациите ни сме сигурни, че няма да ви затрудним и с втората част от играта – нашата герьовденска кръстословица.

Ето и един жокер – отбелязвайте си интересните стари и не толкова познати думички, които срещате в текстовете към снимките. Всяка от тях е свързана с различен символ на празника. Запомнете значението им! Между тях ще откриете отговорите на въпросите от кръстословица, която ще публикуваме тук и на страницата ни във Фейсбук в 9:00 ч на 6 май.
Текстът на песента и решената кръстословица ще очакваме да ни изпратите като съобщение тук във Фейсбук до 17:00 часа на 6 май.

Първите пет от вас, отговорили вярно и на двете задачи, ще получат едногодишна семейна карта за посещение на музей „Етър". Тази карта ще ви даде възможност да бъдете част от всяко събитие на територията на музея в продължение на една година от датата, на която той отново отвори врати за посетители.

Имената на победителите ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата на музей „Етър" на 7 май 2020.

ГЕРГЬОВДЕН В МУЗЕЙ ЕТЪР ПРЕЗ ГОДИНИТЕ:

Ако искате да сте активен участник в Гергьовденската празнична обредност–мястото е „Етър"-а

Да анимираш Гергьовден в музей „Етър"

„Гергьовденски пъзел"–забавна игра, чрез която опознавате празника и си тръгвате с обреден хляб от „Етър"-а
* * *