От вълнената нишка до сукмана и потурите

Билет с творческо преживяване От вълнената нишка до сукмана и потурите е подходящ за ученически групи на възраст от 7 до 15 години.
Тъкане
Музей Етър притежава единствената в България колекция от действащи водни съоръжения. Тя се състои от 10 обекта и е една от най-пълните и добре организирани в Европа. Билет с творческо преживяване От вълнената нишка до сукмана и потурите включва тематична обиколка на водните съоръжения, използвани в миналото за обработка на вълната (тепавица, валявици, гайтанджийна), запознаване с някои домашни занятия, като част от процеса за изработване на дрехи в миналото и участие в демонстрация по избор – тъкане на малък стан, изработване на плъстена или гайтанена украса, работа с пирограф върху хурки и геги.
Цена за учащ – 12 лв.
Време за изработване на едно изделие – около половин час.

При желание на посетител, в рамките на едно посещение на музея, да се запознае с повече от един занаят, домашно занятие, или при комбинация на билетите с преживяване помежду им, се ползва отстъпка от 20 % от посочените цени. При посещение на групи над 20 човека или за туроператори със сключен договор с музея се ползва отстъпка от 2 лева на човек.

За допълнителна информация и заявки търсете Светлозар Тодоров, ръководител отдел Културен мениджмънт088 586-59-66
* * *