Билките – красота и здраве

Билет с творческо преживяване Билките – красота и здраве е подходящ за посетители на възраст над 7 години.
Натурални глицеринови сапуни
Освен в лечението на всякакви болести, още от древността чудодейната сила на билките се използва широко и в козметиката. С помощта на природата и предавани от поколение на поколение стари рецепти, в миналото жените сами си приготвят помадите за разкрасяване и необходимия за нуждите на домакинството сапун. Билет с творческо преживяване Билките – красота и здраве осигурява любопитна разходка в света на лековитите треви и включване в демонстрация за направа на натурални сапуни или домашна козметика с билки. Билетът с преживяване Билките – красота и здраве дава възможност да сътворите свой дизайнерски сапун – неповторим по форма, цвят и аромат или да си забъркате чуден мехлем с невен за успокояване и възстановяване на кожата!
Цена за възрастен – 25 лв., за учащ – 15 лв.
Време за изработване на едно изделие – около час.
Необходима е предварителна заявка поне 7 дни преди датата на посещение.

При желание на посетител, в рамките на едно посещение на музея, да се запознае с повече от един занаят, домашно занятие, или при комбинация на билетите с преживяване помежду им, се ползва отстъпка от 20 % от посочените цени. При посещение на групи над 20 човека или за туроператори със сключен договор с музея се ползва отстъпка от 2 лева на човек.

За допълнителна информация и заявки търсете Светлозар Тодоров, ръководител отдел Културен мениджмънт088 586-59-66
Направа на натурални сапуни
През последните години се наблюдава бум на пазара в предлагането на натурални продукти за тяло. Създаването на сапун в домашни условия се превърна в творческо занимание за малки и големи.

Днес се използват различни технологии за направа на занаятчийски сапун, като в България все още е запазен и един от традиционните начин за приготвянето му от смесване на сварена лой или мас със сода каустик.

Билет с творческо преживяване Билките – красота и здраве Ви дава възможност сами да си забъркате сапун – единствен и неповторим по форма, украса, цвят и аромат.

Ако базата е глицерин, сапунът става прозрачен и може да бъде украсен с цветя или брокат. С добавяне на няколко капки етерични масла се получава луксозно ръчно сътворено занаятчийско изделие. При използване на козе мляко за основа, сапунът добива нежен бял цвят и ако изберете подходящите натурални аромати, те ще окажат благотворно влияние върху чувствителна кожа. За сваляне на мъртва кожа в сапуна могат да бъдат добавени трици.
Направа на домашна козметика с билки
Внимателно прочетете съдържанието на един продукт! В него може да са вложени лавандула, лайка, невен, екстракт от папрат, бадемово масло и шафран. Човек е това, с което се храни. Но човек е и това, с което се маже и къпе. Всички искаме да сме здрави и сияйни, нали? Затова са ни необходими чисти и качествени продуктите. Спокойно, не се опитваме да продадем нещо от скъпата серия. По-скоро искаме да Ви убедим, че не е необходимо био винаги да върви с висока цена. Навлизането на масовата козметика в живота на хората преди много десетилетия промени доста неща. Но и преди това жените знаят как да поддържат кожата си свежа с помощта на природата. Чудодейната сила на билките, освен за изцеление на болести, се използва и в направата на домашна козметика. Днес интереса към натуралните средства за разкрасяване е все по-голям не само заради лечебните свойствата на билките, но и поради липсата на химични съставки в тях. Разнообразието от етерични и базови масла, в съчетание с пчелен восък и билковите екстракти, създава продукти, които могат да помогнат на всяка жена в грижата за външния вид и здравето.

Билет с преживяване Билките – красота и здраве Ви дава възможност да научите как може сами да си направите домашен крем с невен, който подхранва и възстановява кожата.
С ПОВОД ИЛИ БЕЗ
ДАРЕТЕ ЕМОЦИЯ

С ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
НА МУЗЕЙ ЕТЪР


* * *